Coevorden/regio – ROEG! en de bibliotheek presenteren in de zomervakantie De Zes Zomerkriebels. Bibliotheken in veel Drentse gemeenten doen mee, waaronder de vestigingen in de gemeente Coevorden.

De reeks De Zes Zomerkriebels is een online activiteiten- en informatieprogramma over insecten. Elke week staat een interessant diertje centraal. Zo komen het lieveheersbeestje, de teek, worm, wesp, mier en mug aan bod. Over elk diertje wordt een vlog gemaakt. Daarnaast zijn er opdrachten en kunnen de deelnemers verhalen te ontdekken over deze Zomerkriebels. Meer informatie staat op de website van de bibliotheek.

In de bibliotheekvestigingen is meer te vinden. Voor de kinderen tussen 6 en de 12 jaar ligt een verrassing klaar. Wanneer zij een boek lenen, kunnen zij hiernaar vragen bij de bibliotheekmedewerker. Waar dat mogelijk is, worden er in de bibliotheken mini-ROEG!hoekjes ingericht met boeken en posters over het onderwerp en een verwijzing naar de activiteiten op de website.

De bibliotheek en ROEG! werken samen om informatie over de Drentse natuur te delen. Een aantal bibliotheken beschikt al over een speciale ROEG!-hoek. Hier vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd. Tijdens de schoolvakantie houden de deelnemende bibliotheken en ROEG! dit speciale programma gericht op lezen en kennis van de natuur. Op de website van ROEG! staat veel informatie over de natuur in Drenthe.