Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma verrichtte vrijdag de officiële openingshandeling van Yarinde Tuinplanten aan de Krimweg 24a (naast Jongeneel). Daarbij was ook hovenier Lodewijk Hoekstra, bekend van tv-programma’s als ‘Eigen Huis & Tuin’ , aanwezig.

Henk Jan Bijmolt van Yarinde gaf een toelichting bij deze opening. “We zijn in 2019 begonnen met dit bedrijf op een kleine locatie in Groningen. Daarna volgden verhuizingen naar Oene en Uddel vanwege de groei van het bedrijf. We waren op zoek naar een grotere locatie, meer richting het noorden en kwamen toen hier terecht. Ik kende Coevorden al enigszins door mijn ervaring in de houtbranche. Dit terrein, viermaal zo groot als in Uddel, overnemen van Tuindeco”, aldus Bijmolt.

“We kunnen nu stappen maken en er zijn al wat proefballonnetjes opgelaten in Duitsland.” Tot het assortiment van Yarinde horen ook biologisch gekweekte planten en vooral inheemse planten. Er zijn onder andere ook borderpakketten te stellen.

Het bedrijf is in principe een webshop, maar is wel elke vrijdag en mogelijk op zaterdag geopend. Bestellingen voor 11.00 uur geplaatst, staan de volgende dag klaar. Bezorgen kan ook. Yarinde kan tuinplanten direct uit eigen voorraad leveren. Op de website staat meer informatie.

Voordat de burgemeester overging tot de openingshandeling zei hij: “Achter dit bedrijf gaat een wereld schuil. En waarom al die verhuizingen? Had meteen voor Coevorden gekozen, dat is een garantie voor succes.”

Lodewijk Hoekstra stelde dat het slecht gaat met de biodiversiteit in Nederland. “We moeten consumenten bewegen om te vergroenen en te verduurzamen”, zo zei hij.