Coevorden – Het programma voor de Slag om Coevorden, in 2021 en 2022 de naam voor de Garnizoensdagen, neemt steeds vastere vormen aan. Diverse Nederlandse en buitenlandse groepen hebben zich inmiddels aangemeld om aan de Slag om Coevorden deel te nemen. Zoals het zich nu laat aanzien doen enkele honderden re-enacters de tijden van het rampjaar 1672 bij de Coevorder gracht herleven. Ook 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment Van Heutsz heeft weer toegezegd om naar Coevorden te komen.

Spectaculair zal dan ook de strijd zijn tus-sen de re-enacters en 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment Van Heutsz. Voor de zaterdag staan optredens van het Reünie-Orkest Artillerie op het programma. Voor zondag 29 augustus is het Reünieorkest Regiment Van Heutsz uitgenodigd.

Schutterij van Koeverden

Volgens een strak tijdschema zijn bij de leden van de schutterij zaterdag 21 mei de maten genomen voor het nieuwe Coevorder tenue. De presentatie van de schutterij in het nieuwe tenue is tijdens de Slag om Coevorden. Dezelfde maand vond na een jaar weer de eerste training in Bourtange plaats. De Schutterij van Koeverden traint in Bourtange samen met het Exercitiepeloton Bourtange om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

Word Vestingcommandant of Vestingburger

Om nu en in de toekomst historische evenementen zoals de Garnizoensdagen en de Slag om Coevorden te kunnen organiseren is Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden op zoek naar Vestingburgers en Vestingcommandanten om deze projecten financieel te ondersteunen. Door hun steun dragen zij bij aan de profilering als vestingstad en garnizoensstad en daarmee aan de uitstraling van de stad Coevorden.

Voor 10 euro per jaar bent u Vestingburger. Daarvoor krijgt u een uitnodiging voor de opening van de Garnizoensdagen/Slag om Coevorden en met enige regelmaat de nieuwsbrief.

Met een zelf te bepalen bedrag vanaf 25 euro bent u Vestingcommandant. Daarvoor krijgt u een uitnodiging voor de opening van de Garnizoensdagen/Slag om Coevorden en de sluiting op de zaterdag/zondag en de nieuwsbrief. Tijdens een speciale bijeenkomst ontvangt u een certificaat, ondertekend door Meijndert van der Thijnen.

Aanmelden als Vestingcommandant of Vestingburger kan via www.garnizoensdagcoevorden.nl.

Daarnaast worden ook nog vrijwilligers gezocht om de Slag om Coevorden in goede banen te leiden.

Afbeelding: Herman Woltersom.