’t Haantje – Goed nieuws na de laatste persconferentie van afgelopen vrijdag: ‘Woeste Gronden’ kan definitief doorgaan. De productie wordt achtmaal uitgevoerd: van woensdag 11 tot en met zaterdag 11 september en van woensdag 15 tot en met 18 september op een terrein nabij het zogenoemde Kraterbosje in ‘t Haantje. ‘Woeste Gronden’ is één van de eerste grote activiteiten in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022.

Verhaal

Een bijzonder verhaal uit de geschiedenis is de boortoren in ‘t Haantje, die op 1 december 1965 in de grond verdween terwijl er mensen aan het werk waren.

Het verhaal is gebaseerd op Macbeth van William Shakespeare en werd in het Drents vertaald door Janny Boerema. Het verhaal gaat over de strijd tussen mens en natuur en het koningsdrama van Shakespeare over macht en verval. Het theaterspektakel wordt voor een groot deel in het Drents uitgevoerd, maar ook zullen andere talen klinken.

Festivalsfeertje

‘Woeste Gronden’ is veel meer dan een spectaculaire theatervoorstelling. Het terrein in ‘t Haantje heeft een gezellig ontvangstplein, er zijn bier, wijn, burgers en bitterballen en voor en na het muziektheaterspektakel treden diverse bands op in het sfeertje van de jaren zestig. Ook bij het Kraterbosje is livemuziek. Wie meer wil weten over de achtergronden van de ondergang van de boortoren kan terecht bij vertegenwoordigers van de NAM en Staatsbosbeheer. Verder is de gemeente Coevorden er met informatie over het culturele jaar. Het hele terrein wordt gezellig aangekleed met vuurkorven, lichtjes en oude attributen van de NAM.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur en duren drie uur.

Productie

De productie is in handen van BUOG, dat staat voor Bedenkers & Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen. Pieter Stellingwerf en Kees Botman zijn de oprichters van BUOG.

Regisseur van het spektakel is Ben Smit uit het Groningse Garnwerd, Jolanda de Vries uit Noord-Sleen is de productieleider. De hoofdrollen worden gespeeld door het echtpaar Anne Katic en Wouter van Oord uit Zuidlaren en Robert Braam uit Oosterhesselen. Daarnaast spelen vele inwoners van de gemeente Coevorden mee, alsmede andere acteurs uit de regio en daarbuiten.

Informatie

Meer informatie over het spektakel staat op de website www.woestegronden.theater. Via deze website zijn kaarten te bestellen. Ook op de Facebookpagina is de laatste stand van zaken te vinden.

Meer informatie over de plannen in het culturele jaar staat op de website Cultureel Coevorden. Alle artikelen in het kader van het culturele jaar op deze website zijn HIER te vinden.