‘t Haantje – De voorverkoop voor het theaterspektakel ‘Woeste Gronden’ in ‘t Haantje is van start gegaan. Kaarten kunnen worden gereserveerd met vroegboekkorting via de website www.woestegronden.theater.

Coevorden is Culturele Gemeente Drenthe in 2021-2022. In het kader hiervan vindt in september van dit jaar het theaterspektakel ‘Woeste Gronden’ plaats. De productie wordt achtmaal uitgevoerd: van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september en van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 september. Alle voorstellingen van drie uur beginnen om 20.00 uur.

De productie is in handen van BUOG, dat staat voor Bedenkers & Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen. Pieter Stellingwerf en Kees Botman zijn de oprichters van BUOG.

Verhaal

Een van de bijzondere verhalen uit de geschiedenis van de gemeente Coevorden is de gebeurtenis op 1 december 1965. Een boortoren in ‘t Haantje verdween, terwijl er mensen aan het werk waren, in de grond. Rondom deze gebeurtenis en deze locatie is de voorstelling ‘Woeste Gronden’ gemaakt.

Het verhaal is gebaseerd op Macbeth van William Shakespeare en werd in het Drents vertaald door Janny Boerema. Het verhaal gaat over de strijd tussen mens en natuur en het koningsdrama van Shakespeare over macht en verval. De voorstellingen vinden plaats nabij de voormalige NAM-boorlocatie in ’t Haantje, waaraan medewerking wordt verleend door de NAM. Het gasveld vervult als het ware de functie van een koninkrijk.

Het theaterspektakel wordt voor een groot deel in het Drents uitgevoerd, maar ook zullen andere talen klinken.

Hoofdrollen

Regisseur van het spektakel is Ben Smit uit het Groningse Garnwerd, Jolanda de Vries uit Noord-Sleen is de productieleider. De hoofdrollen worden gespeeld door het echtpaar Anne Katic en Wouter van Oord uit Zuidlaren en Robert Braam uit Oosterhesselen. Daarnaast spelen vele inwoners van de gemeente Coevorden mee, alsmede andere acteurs uit de regio en daarbuiten.

Meer informatie over de plannen in het culturele jaar staat op de website Cultureel Coevorden.