Wachtum – Het vernieuwde en groene schoolplein van basisschool De Marke in Wachtum werd vrijdag vroeg de avond geopend door wethouder Jeroen Huizing met hulp van enkele leerlingen.

Schooldirecteur Gaby Boonstra heette de aanwezigen van harte welkom op het schoolplein dat veel meer speelmogelijkheden biedt. “Bovendien gaan jullie”, zo zei zij tegen de leerlingen, “door de aanwezigheid van groen nog beter leren.” Daarvoor kreeg zij de handen niet op elkaar van de kinderen. “Er wordt veel actiever gespeeld en we hebben nu ook een buitenlokaal.” Zij bedankte de werkgroep die zich heeft ingezet voor het nieuwe schoolplein, bestaande uit leerkrachten en ouders. Bovendien hebben twee vaders zich bijzonder ingespannen door het graven van gaten. De financiering was mogelijk dankzij een bijdrage van de activiteitencommissie van de school, Onderwijsstichting Arcade (waartoe De Marke behoort), Schoolpleinrevolutie Drenthe, Dorpsbelangen Wachtum, Kern met Pit, de voetbalvereniging, IVN Natuureducatie en de Jumbo.

Er volgt nog een mooi project: kunstenaar Marion Mencke uit Noord-Sleen voert samen met de kinderen een kunstproject uit voor de fietsenstalling. Verder komt er nog een insectenhotel.

Na dit openingswoord bood Huizing de school nog speelattributen aan. Vervolgens knipte hij een lint door en bestormden de kinderen het terrein. De ouders volgden in een wat rustiger tempo om alles te bekijken.