Schoonoord – De vereniging VELT (vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) start deze maand een moestuincursus voor beginners in Schoonoord, bestaande uit vier bijeenkomsten.

Wie meer weten over hoe het verbouwen van groente op een ecologische manier en optimaal wil genieten van de werkzaamheden kan zich aanmelden. De cursus van vier lessen is op dinsdag 20 en 27 februari en 5 en 12 maart van 19.00 tot 21.30 uur in het Dorpshuis aan de Kerklaan in Schoonoord. In februari gaan de lessen over onderwerpen als bodemleven, bodemzorg, compost, mulchen en water. In maart wordt ingegaan op zaaien, verspenen, planten, wisselteelt en plaagdieren. Deelnemers kunnen in april of mei een bezoek brengen aan een moestuincomplex in Emmen.

Het cursusgeld van 75 euro voor leden en 95 euro voor niet-leden is inclusief twee consumpties per lesavond. Iedereen krijgt op de eerste avond gratis de publicatie ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’. De cursus gaat door bij minimaal twaalf deelnemers. De lessen worden gegeven door Marja de Smet.

Inschrijven of het verkrijgen van meer informatie kan door een mail te sturen naar info.ecovangrondtotmond@velt.nu. Vermeld daarin het onderwerp, naam, adres en telefoonnummer en indien van toepassing het lidmaatschapsnummer van Velt.

Meer informatie is te vinden via deze link.