Coevorden – De toezegging van wethouder Joop Slomp om een budget van twee ton voor sporthallen beschikbaar te stellen was voor BBC2014 en het CDA voldoende. Daarmee is een onderzoek naar een kwaliteitsimpuls voor sporthallen van de baan tot ontevredenheid van de andere fracties. Dat bleek tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond.

Er werd door de PvdA, VVD, PPC en PAC nog wel gepleit voor uitvoering van de motie. “Wij zijn het eens met het voorstel, maar wij willen wel dat de motie wordt uitgevoerd”, zei Michel Blanken richting de wethouder van zijn eigen partij.

Doordat BBC2014 en het CDA akkoord gingen met het raadsvoorstel duurzaam meerjarenonderhoudsplan hoeft de motie niet te worden uitgevoerd. Volgens Jacqueline Streutker van het CDA is het college met de toezegging van twee ton in actie gekomen.

In maart van dit jaar zei Slomp reeds, dat er geen budget is voor groot onderhoud. We doen ons best de kleine acute gebreken te herstellen”, zei hij toen. Afgelopen dinsdagavond sprak Slomp over ‘look & feel’.

Floris Vulto van de VVD toonde zijn zorg over de prioriteiten in het meerjarenonderhoudsplan. “De sporthallen zouden mee prioriteit moeten krijgen, want die hebben direct impact op de bevolking. En waarom worden aanzienlijke middelen geïnvesteerd in gebouwen in Schoonoord die op termijn buiten gebruik komen. Ik vraag dan ook om een heroverweging.” Die wens ging dus niet in vervulling.

Nalatig

Plaatselijk Belang Oosterhesselen stelt dat de gemeente al jaren nalatig is in het uitvoeren van onderhoud. “Wij snappen het niet meer en de moed zakt ons steeds verder in de schoenen. Het is spelen met de gezondheid en veiligheid van de gebruikers van de sporthal. Kleuters die de bolletjes van isolatiemateriaal inslikken. Die bolletjes zwerven in en buiten de sporthal rond. De gemeente laat de boel willens en wetens in de soep lopen.” Dat zijn niet de enige klachten over de sporthal, er zijn nog veel meer gebreken.

Daarnaast verkeren ook andere sporthallen in de problemen, zoals in Sleen en de Drostenhal in Coevorden.

Foto’s: bolletjes isolatiemateriaal in en rond sporthal Oosterhesselen.