Coevorden – Ria de Jong werd zondagmiddag volledig verrast. Zij wilde naar een familiefeest, maar Turnvereniging Coevorden had andere plannen. Vanwege het feit dat zij veertig jaar werkzaam is voor TVC zorgde de vereniging voor een mooi feest.

Zij werd per 2CV oftewel een Lelijke Eend bij haar woning in Coevorden opgehaald en naar de sporthal van TVC in de brede school gebracht. Zij werd daarbij begeleid door Wijnda Ypenburg. Bij de ingang van de sporthal wachtten haar genodigden op te wachten, onder wie oud-leden, oud-bestuursleden en oud-leerlingen op. Ria was volledig overdonderd. Zij staat niet graag in de belangstelling, maar waardeerde het feestje enorm.

In de sporthal was veel werk verzet. Er werd door middels van foto’s, krantenartikelen en prijzen een indruk gegeven van de veertig jaar, dat Ria actief is voor TVC. ‘Oh, wat mooi’ en ‘Wat een geschiedenis’, reageerde Ria, die met volle teugen genoot. Wijnda Ypenburg gaf in vogelvlucht de vier decennia weer, waarna een toost werd uitgebracht.

Na het eerste uur waren alle andere belangstellenden welkom om Ria te feliciteren.

Ria is al die jaren verknocht aan haar TVC en gaf/geeft les in onder andere gymnastiek, turnen, streetdance en workout. Ria is altijd een voorloper en introduceerde vaak nieuwe ontwikkelingen bij de club.