Dalerpeel – Het laatste Cultuurpad-in-de-kijkerweekend vindt zaterdag 17 en zondag 18 september plaats in en rondom Dalerpeel.

Wie een wandeling met een bezoek aan Dalerpeel wil maken, kan één route of beide routes van het Cultuurpad lopen. De twee wandelingen zijn van Dalerpeel naar Nieuwlande (6,3 kilometer) en van Coevorden naar Dalerpeel (13,7 kilometer). In totaal telt het Cultuurpad Coevorden 23 trajecten.

Tuinconcert

Op zondag 18 september vanaf 14.00 uur is in de Beleeftuin aan de Oranjestraat in Dalerpeel een tuinconcert. Daar presenteren zich diverse muziekverenigingen: De Breibergers uit Dalerpeel (de vereniging bestaat zestig jaar), Volharding uit Dalen en het Regionaal Vrijetijdsorkest uit Hardenberg. Bij slecht weer vindt het concert plaats in MFA Het Spectrum.

Cultuurpad Coevorden

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 verschillende wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur. Het boekje is te koop in de kantoren van Tourist Info in de gemeente Coevorden en de wandelingen zijn online beschikbaar via www.welkomincoevorden.nl/cultuurpad.