Steenwijksmoer – Trekkerslep Coevorden komt er weer aan. Aankomende week, op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus, vindt het evenement traditiegetrouw plaats aan de Hendrik Beerlingweg tussen Coevorden en Steenwijksmoer

De start van de 32ste editie is op vrijdag 5 augustus vanaf 18.00 uur met de 7 ton en de oldtimerklasse. De wedstrijden duren tot middernacht Zaterdag wordt om 9.30 uur begonnen met de 2.8 en 3.5 ton. Het spektakel trekt deelnemers én publiek uit alle windstreken van Nederland en er zijn ook tal van Duitse deelnemers. Er wordt gezorgd voor muziek door de heren van Jambalaya en allerlei activiteiten voor kinderen.

Inschrijven voor deelname kan nog steeds via deze link. Meer informatie staat op www.trekkerslepcoevorden.nl en op Facebook. Bellen kan ook: 06-53161240.

In 1989 was het de eerste Trekkerslep in Drenthe. Wat begon als een regionale wedstrijd met tachtig deelnemers is uitgegroeid naar een toonaangevende wedstrijd. De organisatie is een pionier op dit gebied: als nieuwe klassen worden toegevoegd, volgen andere organisaties veelal. In 1993 werd Stichting Trekkerslep opgericht. Het bestuur bestaat momenteel uit negen personen, die het hele jaar bezig zijn met de organisatie.

Er wordt gestreden in zeventien klassen met ruim 450 deelnemers (totaal meer ruim 600 pulls) uit binnen- en buitenland , zowel standaard- als sportklassen. Anders dan bij andere regionale wedstrijden is er de zogenaamde Duitse klasse, waarbij op een andere trekhaakhoogte wordt getrokken. Hierdoor ziet deze klasse er altijd heel erg spectaculair uit. Nieuw dit jaar is dat de wedstrijd meetelt voor de competitie

Nieuw voor dit jaar is dat de wedstrijd telt als een competitiewedstrijd voor de ITPV, de Internationale Tractor Pulling Vereniging. Op beide dagen zijn er twee volwassen sleepwagens, de Simply the Best wagen uit Barneveld en de Buurman- en Buurmanwagen uit Markelo.

Foto: Trekkerslep in 2019.