Coevorden – Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat 2 in Coevorden sluit de huidige expositie af op zondag 20 oktober met een meet & greet met Jean de Clercq.

Belangstellenden kunnen vanaf 14.30 uur kennismaken met de kunstenaar en zijn werk. Jean de Clercq is geboren en getogen in Antwerpen. Hij was jarenlang kok, een vak dat hij tot in de perfectie uitoefende. Zijn ouders schilderden en zijn broer bezocht de Academie voor de Schone Kunst. Dat spoorde hem aan om zich ook in de kunst waar te maken. Hij volgde de Kunstacademie met het accent op grafiek. In 1986 vertrok hij naar Zwitserland. Daarna begon hij met schilderen. Hij schilderde vooral zijn omgeving in een realistische stijl. Langzamerhand ging dat richting hyperrealisme.

Nieuwe expositie

Donderdag 24 oktober start een nieuwe expositie, die duurt tot en met 22 december. Dan zijn werken te zien van Inge van Elst, Helma Mencke, Piet Eggen, Kunstcollectie Arte D’Elea, Natalia Stefanova en Marrie de Boer. Museum Thijnhof is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

CultUurtje

Vervolgens is er op zondag 27 oktober vanaf 11.00 uur weer een CultUurtje, ditmaal met harpiste Martine Dubois. Zij zorgt voor een muzikale vertolking van realistische en surrealistische kunst van Museum Thijnhof. Haar liefde voor natuur en muziek komt samen in haar natuurmuziekprogramma’s. Martine is gelovig. Dat feit en haar achternaam resulteerden erin, dat een journalist haar de naam ‘Godsbosnimf’ gaf. Meer informatie over haar staat op de websites Godsbosnimf en op Martine Dubois.