Coevorden/Dalen – Vanavond vond de doorkomst van de teams van de Roparun plaats in Coevorden en Dalen. De teams kregen een warm onthaal in beide plaatsen. Nadat de hele dag een verloting was gehouden, werden de teams in Coevorden op de Markt allemaal voorzien van een tas met onder andere informatiemateriaal over Drenthe. Team De Turfrunners uit Dalen werd er verwelkomd door burgemeester Renze, die vervolgens met het team mee fietste naar Dalen. Even verderop stonden vrijwilligers van Sigrid’s Garden paraat met versnaperingen.

In Coevorden werd tijdens de braderie een grote verloting gehouden door de organisatie van Doorkomst Roparun Coevorden (de familie Hoegen en andere vrijwilligers). Er was zang van Tonny Janssen en Alie Boonstra en de band Smitvrees speelde. De Schutterij van Coevorden stond paraat en ook Mini-Miss Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Nick Huisma waren van de partij.

Rond half tien waren De Turfrunners op de Markt en overhandigde een opgerold spandoek, dat een half uur later in de kerk in Dalen werd uitgerold. Het team loopt ditmaal voor de realisatie van twee palliatieve kamers in het ziekenhuis van Emmen voor mensen in de laatste levensfase. Daarvoor is maar liefst 100.000 euro beschikbaar. Vol trots werd het spandoek getoond terwijl er luid applaus klonk.

De teams liepen door de fraai verlichte kerk en werden aangemoedigd. De teams konden tevoren een favoriet lied aanvragen. Die aanvragen en andere nummers werden gespeeld en gezongen door Inge Tibben, Gijs-Jan Kuijpers, singer-songwriter Wesley van Bosch en Jort Broekhuizen. Er werd veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kaarsje te branden.

De teams arriveren maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, na de ruim 500 kilometer te hebben voltooid op de Coolsingel in Rotterdam. Er zijn twee routes: de noordelijke route en de zuidelijke route.