Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden kan alleen bestaan dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat bezoekers gastvrij ontvangen worden. Om het team van vrijwilligers te versterken, is het museum op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen aan het voortbestaan van een bijzonder stukje historie van Coevorden.

Wie affiniteit heeft met kunst en cultuur, erfgoed, archeologie en geschiedenis kan reageren. Er wordt met name gezocht naar gastheren/gastvrouwen voor de receptie in de weekenden.

Vrijwilligers werken circa twee dagen per maand achter de balie van het museum of de receptie van Het Arsenaal. Zij ontvangen gasten, verkopen entreebewijzen en geven informatie over de activiteiten. Er wordt altijd samengewerkt met één of twee andere vrijwilligers.

Daarnaast zoekt het museum ook vrijwilligers voor het geven van rondleidingen in het museum en in het kasteel van Coevorden. Met name de kinderkasteelrondleidingen zijn zeer succesvol gebleken en zijn altijd volgeboekt.

Voor aanmelding of informatie: Rik Klaucke, museumdirecteur, bel of mail, 088-0128315, info@museumcoevorden.nl. Wie meer wil weten over het kasteel kan een kijkje nemen op de website www.museumcoevorden.nl.