Coevorden – Sophia de Vent opende vanochtend haar Sofie’ s Lunchroom en Dagbesteding Sofie’s Care aan de Bentheimerstraat 21. Iedereen is welkom voor een kopje koffie, een ander drankje, een lunch en een lekkere bite om drie uur. Er wordt geen alcohol geschonken, maar wel zijn er alcoholvrije bieren en wijnen.

Sophia begon jaren geleden met dagbesteding aan huis. In 2020 werd de stap gezet naar een vestiging van Dagbesteding Sofie’s Care in MFA Het Spectrum in Dalerpeel. Een volgende ontwikkeling heeft niet lang op zich laten wachten, want nu is de dagbesteding uitgebreid met een lunchroom aan de Bentheimerstraat. Vijf deelnemers hebben er hun plek gevonden.

“Ik zocht”, vertelt Sophia, “meer uitdaging en heb die in dit pand gevonden. De deelnemers kunnen hier zijn wie zij zijn. Wordt het even teveel, dan kunnen zij zich terugtrekken in de dagbesteding of even een wandelingetje maken. Onze deelnemers hebben kwaliteiten, die zij hier graag benutten.” Naast Sophia en Wesley is ook Milan er werkzaam, bezig met een leer-/werktraject.

‘s Morgens wordt besproken wat er die dag op het programma staat. “Zij helpen bijvoorbeeld de kok, Wesley, en elke dag zijn er cupcakes. Er wordt ook ingesprongen op het seizoen, zodat Pasen nu centraal staat.” Suzanne is één van de deelnemers en is zeer bereidwillig. Ook zij helpt de kok en doet bijvoorbeeld boodschappen. “En zij heeft vaak goede ideeën’, lacht Sophie.

“Sofia’s Lunchroom is heel gastvrij, mensen kunnen hier in alle rust genieten van hun kopje koffie en/of wat anders. De menukaart is voorzien van cijfers voor onze deelnemers. Ook het kassasysteem is aangepast om het voor hen gemakkelijker te maken.”

Een ander aanbod is een knapzakroute. Sophia: “Mensen kunnen hier een route krijgen. Na een kopje koffie kunnen zij een wandeling van 3,4 kilometer door historisch Coevorden maken en naderhand genieten van een lunch voor 19,95 euro.”

Sofie’s Lunchroom en Dagbesteding Sofie’s Care is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. De keuken sluit om 16.00 uur.

Meer informatie staat op de website, de Facebookpagina van de lunchroom en de dagbesteding, evenals op Instagram voor de dagbesteding en lunchroom.

Hoofdfoto: Sophia (links) en deelnemer Suzanne.