Dalen – Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar Dalen. Hij komt zaterdag 23 november rond 9.30 uur aan op het parkeerterrein van winkelplein De Waag. Daar wordt hij ontvangen door de voorzitter Henk Wilting van Volksvermaken en Miss Summer Dalen, Louisa Olie.

De kinderen en hun ouders zullen onder begeleiding van Volharding en Kinderkoor Dalen Sinterklaas en zijn gevolg toezingen. Daarna nemen Sinterklaas en de Pieten hun intrek in de schatkamer in restaurant Cornelis.

Eerst kunnen de kinderen spelen in de grote zaal, waar een groep Pieten aanwezig is. Daarna mogen ze in groepjes op bezoek bij de Sint. De openingstijden van de schatkamer zijn 10.30 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur. Er is op vrijdag 22 november een voorinschrijving voor de schatkamer, die is van 19.00 tot 19.30 uur bij Cornelis. Ook is het mogelijk om tijdens dit half uur telefonisch te reserveren, die telefoonnummers zijn aan de kinderen bekendgemaakt.

De schatkamer mag worden bezocht door goedgelovige kinderen en hun ouders/begeleiders. Sinterklaas vindt het fijn om veel tekeningen en kleurplaten te ontvangen.

In verband met de intocht is het parkeerterrein aan De Waag ter hoogte van Drogisterij Dinja afgesloten van 7.00 tot circa 10.30 uur. Het parkeerterrein voor de PLUS blijft bereikbaar via de Kruisstraat.