Coevorden – Sinds de brand in de container voor oud papier in mei is Scouting Drostengroep Coevorden in ieder geval voorlopig gestopt met de inzameling aan de Gramsbergerstraat. Er wordt gekeken naar alternatieven.

Ophalen blijft

Wel blijft Scouting Coevorden maandelijks oud papier ophalen in het centrum. Dat is op elke derde dinsdag van de maand langs deze route.

Dumpingen

Scouting heeft de laatste jaren veel last van brandstichtingen en het bij de papiercontainer dumpen van goederen plastic, piepschuim, hout en zelfs stapels autobanden. “Ook hebben we het afgelopen halfjaar verzocht om geen bedrijfskarton en/of grote kartonnen dozen achter te laten in de container. Mede door de te grote hoeveelheid (bedrijfs)karton werd onze container soms afgewaardeerd naar een opbrengst van slechts 2,50 euro per container. Ondanks cameratoezicht is het toch onhaalbaar gebleken om deze manier de inzameling van oud papier voort te zetten.”

Scouting bedankt iedereen voor het brengen van oud papier in de afgelopen jaren en daarmee het ondersteunen van de vereniging. Ook worden de vaste medewerker(s) enorm bedanken die (samen met zijn zoon) sinds 1980 al wekelijks en regelmatig zelfs dagelijks actief bezig waren om deze vorm van inzameling mogelijk te maken.

Papiercontainer in brand