Coevorden – Speciaal voor veteranen is op zaterdag 28 september de voorstelling ‘Schrijven aan een dode’ te zien in Theater Hofpoort. Zij zijn daarvoor uitgenodigd door burgemeester Renze Bergsma. De voorstelling is georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Theater Hofpoort

Er zijn echter nog plaatsen over. Wie graag een plek wil bemachtigen, kan mailen naar kabinet@coevorden.nl. Vermeld daarbij het aantal personen. Bellen kan ook naar het algemene telefoonnummer van de gemeente, 14-0524. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorstelling. De voorstelling begint om 20.15 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur.

‘Schrijven aan een dode’ is een muzikale voorstelling over hoop, PTSS, liefde en aardappelen. Tekstschrijver Janne IJmker en actrice Wendi Koster namen als basis voor het verhaal de geschiedenis van hun oma. Ten tijde van de oorlog had zij het flink te stellen met opa. Hij kwam fysiek gezond, maar mentaal beschadigd terug uit de strijd om de Grebbeberg in mei 1940.

Het is een voorstelling met een lach en een traan waardoor het in sommige gevallen als confronterend worden ervaren.

Mini-expositie Helmen vol verhalen

Dezelfde dag, zaterdag 28 september, start de mini-expositie Helmen vol verhalen. Die is te zien in de hal van het gemeentehuis. Door middel van een kunstwerk worden verhalen van veteranen verteld. Deze expositie is een voorproefje op de activiteiten die in het kader van tachtig jaar vrijheid worden georganiseerd in april en mei 2025.