Sleen – IJsvereniging Voorwaarts in Sleen bestaat op 4 november honderd jaar. De jarige vereniging viert dit onder andere met een jubileumboek, maar er zijn meer festiviteiten. Zo komt op vrijdag 11 oktober het Schaatstheater Onderweg naar Sleen. Vanaf 20.00 uur is er een mooi programma in Theater De Deel aan de Menso Altingstraat in Sleen.

Gasten aan tafel zijn Erik Hulzebosch en Gert Jakobs. Presentator is Jannes Mulder, speaker bij onder andere schaatsmarathons op de Weissensee en bij Nederlandse kampioenschappen. De mannen halen herinneringen op waarbij ongetwijfeld leuke anekdotes worden verteld. De band Hollywood Horseshit zorgt voor de muzikale omlijsting met muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

Gert Jakobs is oud marathonschaatser (ook Nederlands kampioen) en wielrenner. Hij heeft meerdere keren de Tour de France gereden. Erik Hulzebosch is bekend als marathonschaatser, skeeler en zanger. Tijdens de Elfstedentocht in 1997 werd hij tweede achter Henk Angenent. Hulzebosch is veelvoudig Nederlands kampioen skeeleren. In de jaren negentig was de ijsvereniging medeorganisator van skeelerwedstrijden in Sleen. Ook de A-rijders kwamen aan de start. Erik Hulzebosch won die strijd in 1997, in 1998 werd hij tweede.

Aanmelding

De avond is gratis toegankelijk voor leden van IJsvereniging ‘Voorwaarts’ Sleen. Voor niet-leden kost de entree 15 euro p.p. Leden krijgen voorrang bij aanmelding. Wees er snel bij, er zijn slechts honderd plekken beschikbaar. Plaatsen kunnen worden gereserveerd tot vrijdag 4 oktober via een mail aan hilbrands.h@gmail.com.

De avond is georganiseerd en gesponsord door Jansen Event Sportmanagement uit Sleen. Andere sponsoren zijn Makelaardij De Flinten, Freeland BV Outdoor Vegetables en AH Klaver Kortwijk.