Coevorden – Ria de Jong en Angelique Dekker waren jarenlang actief bij Turnvereniging Coevorden. Naast hun leidinggevende rol binnen de club deden ze vele vrijwilligerstaken binnen en buiten de vereniging.

Daarom droeg TVC beide dames voor bij de gemeente om hen uit te roepen tot sporthelden. Daaraan werd gehoor gegeven en wethouder Joop Slomp en buurtsportcoach Rik Piek togen maandagmiddag naar de sporthal in de brede school. Ria en Angelique waren met een smoes naar de hal gelokt en werden overvallen door het bezoek.

Nu zij stoppen, heeft dat impact op de vereniging. Ria liet echter weten, dat de leiding in goede handen is. “Zij verdienen deze titel”, aldus TVC, “omdat ze zich jarenlang hebben ingezet voor de vereniging en hiermee een belangrijke maatschappelijke rol hebben ingevuld op het gebied van sport en bewegen. Dit hebben zij gedaan op zowel amateur- als (inter)nationaal niveau.”

Ria heeft zich 45 jaar ingezet voor de vereniging en Angelique heeft bijna dertig jaar op haar naam staan. Ria is met vervroegd pensioen. Zij gaf jarenlang les in onder andere gymnastiek, turnen, streetdance en workout. Angelique Dekker is druk met haar eigen onderneming, de winkel Smuk in Dalen.

De afgelopen dagen gingen hen al diverse vrijwilligers van verenigingen voor. Ook de komende dagen is Joop Slomp nog actief om sporthelden te benoemen als opmaat naar de Nationale Sportweek.