Wanneperveen/Coevorden – Raptim speelde zondag uit een inhaalwedstrijd tegen Oranje Zwart in Wanneperveen. Zonder maar liefst vijf basisspelers, zij ontbraken wegens blessures, werd de uitdagende wedstrijd gewonnen met 1-2.

Het veld op sportpark De Bovenboer zag er ogenschijnlijk goed uit, maar was erg hobbelig; niet direct een voordeel voor Raptim. De ploeg moest dan ook zeker even zoeken om in de wedstrijd te komen. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarin geen van beide teams echte kansen konden creëren. Toch kwam thuisploeg Oranje Zwart op voorsprong door een inzet van Jordi Hoorn. De Raptim-doelman ging hierbij niet helemaal vrijuit. Na een matige eerste helft van beide ploegen was de ruststand 1-0.

In de tweede helft begon Raptim met een stevig veldoverwicht. In de tiende minuut knalde de vrij gespeelde Stan Meppelink rakelings over. Thijmen Kootstra werd vervangen door Bjorn Wesseling en ook Stan Meppelink moest geblesseerd vervangen worden door Jaron Maatje. Raptim behield het initiatief waardoor Oranje Zwart niet meer van de eigen helft kwam. De mee naar voren gekomen verdediger Frank Ambergen, scoorde vlak voor tijd uit een mooie voorzet de verdiende gelijkmaker. Net als in de vorige wedstrijd tegen HODO bleef Raptim strijden tot het einde en zorgde Tristen Hiddink met een goed schot in de slotminuten alsnog voor de winnende treffer.

Met deze zwaarbevochten overwinning blijft Raptim aan de leiding in de derde klasse C en reist het volgend week af naar Schoonebeek voor de uitwedstrijd tegen SVV’04.

Verslag: Jan Ambergen. Foto’s: Patrick de Groot