Coevorden – Raptim speelde zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Het won van Ruinerwold met maar liefst 6-0. Raptim moest Laurens Meppelink en de langdurig afwezige Bart Jan Stroeve nog missen, maar Meppelink is er waarschijnlijk volgende week weer bij.

Het spelbeeld werd na een paar minuten snel duidelijk, Raptim had het meeste balbezit en Ruinerwold was gekomen om in eerste instantie vooral tegen te houden en te gokken op een snelle uitval. In de eerste vijf minuten deelde Raptim al twee speldenprikjes uit door een geblokt schot van Julian Ekkelenkamp en een afzwaaier van Bram Maes. Ruinerwold sloeg het middenveld veelal over en hanteerde vaak de lange bal die dan simpel door de Raptimdefensie kon worden opgepikt. Raptim kreeg eerst een paar kleine kansen via Yorin Habing en Stijn van de Griend, maar die werden niet verzilverd. Het enige noemenswaardige aan Ruinerwoldzijde was in de 21ste minuut toen een schot van Stijn Smid richting scorebord waaide.

In de 30ste minuut kwam Raptim op 1-0 door een intikker van Stan Meppelink. Naast de knuffels van zijn teamgenoten ontving hij de felicitaties van voorzitter Marc Ekkelenkamp die duidelijk in zijn nopjes was met de voorsprong. Met deze stand ging de rust in.

Na rust was er niets nieuws onder de zon. Raptim kwam al snel op 2-0 door een echte spitsengoal van Bram Maes na goed doorzetten van Frank Ambergen. Ruinerwold ging aanvallender spelen met een mooi schot van Lard Gol als resultaat. Helaas voor Ruinerwold steekt keeper Kay de Groot al weken in prima vorm; De Groot kon de bal uit de kruising tikken. Na een paar kansen te hebben gemist, kwam Raptim op 3-0 door wederom een simpele intikker; dit keer van Sven Meiringh. Ruinerwold gooide de handdoek in de ring en Raptim kon eenvoudig uitlopen naar een grotere uitslag. De 4-0 was een pingel van Bram Maes, de 5-0 kwam van Sem Schlepers en de 6-0 was een frommelgoal van Jesse Keen. Tussendoor miste Stijn Smid voor Ruinerwold nog een dot van een kans, maar weer stond Kay de Groot op de goede plek.

Scheidsrechter Koops floot tijdig voor het einde en Raptim mag zich, dankzij de uitslagen op de andere velden, ‘Herbstmeister’ noemen. Volgende week speelt Raptim zijn laatste wedstrijd voor de winterstop in Schoonebeek.

Tekst: Jeroen Ramaker; foto’s: Patrick de Groot