Coevorden – Olyphia uit, altijd lastig schreef Raptim vorige week. Ook nu bleek dat, maar uiteindelijk ging Raptim met de drie punten naar huis. Een stugge tegenstander, een zwaar bespeelbaar veld en diverse blessures beloofden een zware middag.

Al vanaf de aftrap kreeg Raptim al de kans de score te openen. De mooi vrij gespeelde Stan Meppelink liftte de bal echter net over. In de twaalfde minuut was het echter wel raak. Laurens Meppelink speelde zijn naamgenoot keurig vrij en deze benutte zijn kans nu wel. Olyphia gaf zich echter nog zeker niet gewonnen. Het was geen hoogstaande wedstrijd en het spel ging op en neer. Laurens Meppelink had pech toen hij een prachtige voorzet van Wouter van Dunem rakelings net naast tikte. Ondanks nog enkele kleine kansen werd voor de pauze niet meer gescoord.

Olyphia verzette zich met hand en tand en schuwde daarbij niet om veel overtredingen te maken. In de 55ste minuut ging dat echter ten koste van een strafschop, die door Laurens Meppelink keurig werd ingeschoten. Beide ploegen wisselden veelvuldig, wat uiteindelijk het spel niet ten goede kwam. Raptim kreeg de meeste kansen, maar tot scoren kwam het niet meer.

Ook doelman Jerio Hoegen moest al zijn kunnen nog tonen, maar slaagde daar goed in. Stijn van der Griend brak nog een keer gevaarlijk door, maar zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Al met al geen al te beste wedstrijd, maar zeker verdiend gewonnen door de Coevordenaren. Raptim verstevigde daarmee de stand op de ranglijst en kan zondag aanstaande thuis tegen Oldemarkt deze positie verstevigen (tekst: Jan Ambergen, foto: Dennis Kok).