Coevorden – Raptim speelde afgelopen zondag haar eerste wedstrijd uit tegen één van de oostelijke ploegen in de 2e klasse G, te weten MVV’29 uit Harbrinkhoek bij Almelo.

Op een fraai en mooi gelegen sportpark startte Raptim na een aftastend begin met een klein overwicht en redelijke kansen. Onder andere Kelvin Jager had pech dat een goede lange trap rakelings over ging. In de 25e minuut werd Laurens Meppelink schitterend aangespeeld door wederom Kelvin Jager en hij rondde feilloos af, 0-1.

Raptim bleef aanvallen en bouwde een licht overwicht op. Met een korte dribbel en nog op grote afstand schoot Kelvin Jager snoeihard en onhoudbaar in de bovenhoek. Een op dat moment verdiende voorsprong van 0-2. Vlak voor rust scoorde MVV’29. Bij een harde schuiver was doelman Mark Koert kansloos. Raptim ging met een verdiende voorsprong van 1-2 de rust in.

Snel in de tweede helft kwam MVV’29 op gelijke hoogte door een wel heel makkelijk gegeven strafschop, die onhoudbaar werd ingeschoten. De wedstrijd kreeg nu een heel ander gezicht. MVV’29 werd sterker en het scoorde in de 55e minuut de 3-2. Raptim bracht nog enkele frisse spelers in het veld, maar dit kon het beeld van de wedstrijd niet meer veranderen. De thuisclub scoorde in de slotfase zelfs de vierde en vijfde treffer.

Vlak voor tijd kwam Raptim nog terug tot 5-3 door een kopbal van Bjorn Wesseling na een goede voorzet van Jesse Habing. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg, die in de blessuretijd nog de 6-3 binnenschoot.

Al met al, zeker na het goede begin, een teleurstellende nederlaag voor het team van trainer Bert Doldersum en tijd voor revanche in de wedstrijd van komende zondag, thuis tegen Dalfsen.

Verslag: Jan Ambergen; foto: Patrick de Groot