Coevorden – Vrijdagavond werd Zuidenveld Coevorden geopend. Voorzitter Johan Scheltens van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld heette alle aanwezigen van harte welkom in de grote tent in het Van Heutszpark. Hij betreurt het zeer dat door de zware regenval van vandaag het concours hippique, inclusief het equipespringen, op zaterdag en het springconcours op zondag moest worden afgelast. Wel toonde hij zich blij met de inzet van de Zuidenveldkernen om activiteiten voor de achtkampcompetitie op touw te zetten.

Handschoen opgepakt

Enige tijd geleden bleek plotseling dat de plaatselijke commissie in Coevorden was opgeheven. Daarvan waren velen niet op de hoogte en zij betreuren dat ten zeerste. Inmiddels hebben de heren Bert Nijenbanning en Marcel Colmer de handschoen opgepakt, zo liet Scheltens weten. Zij zullen zich inspannen om met de onmisbare hulp van vrijwilligers de volgende keer in Coevorden een volwaardig programma neer te zetten. Bewoners van de Van Limburg Stirumstraat lieten het er ook niet bij zitten en hebben hun eigen Zuidenveldfeestje.

Burgemeester Renze Bergsma hield het positief: “De inzet is vanuit Coevorden dan wel minder, maar veel mensen vinden het mooi dat Zuidenveld in het Van Heutszpark wordt gehouden. Jammer is natuurlijk dat het programma voor een groot deel letterlijk in het water is gevallen.” Hij is ervan overtuigd dat Zuidenveld nog heel lang bestaat.

Nadat Bergsma het evenement voor geopend verklaarde, stond een pubquiz op het programma. Dit onderdeel van de achtkampcompetitie was georganiseerd door de plaatselijke commissie uit Oosterhesselen. Er werd gestreden om de hoogste eer en het deelnemende team van Oosterhesselen (uiteraard niet bestaande uit leden van de plaatselijke commissie) ging er met de prijs vandoor.

Er vonden reeds enkele onderdelen voor de achtkamp plaats. Zo had de plaatselijke commissie van Zweeloo een padelwedstrijd georganiseerd. De wedstrijden werd gespeeld op de banen van Plaza Sportz. De uitslag hiervan was: 1. Dalen, 2. Emmen, 3. Oosterhesselen, 4. Sleen, 5. Zweeloo en Schoonebeek, 7. Coevorden. Odoorn ontbrak hierbij.

Daarnaast waren er al jeu de bouleswedstrijden, apenkooi (Dalen) en een fotowedstrijd (Schoonebeek). De sloepenrace van Havenvereniging Coevorden ging niet door vanwege te weinig aanmeldingen.

Programma zaterdag

Het resterende programma voor zaterdag 13 juli luidt als volgt: 9.00-17.00 uur, Welsh ponykeuring; 10.00-15.00 uur, rundveekeuring; 10.00-16.00 uur, schapenkeuring; 13.30 uur, waterfietsenrace in Van Heutszpark (Zuidenveldkern Sleen)

Volgend jaar vindt Zuidenveld plaats in Oosterhesselen.