Coevorden – Muziekschool Pianoforte is sinds enkele maanden actief in Coevorden. Er zijn reeds lessen in de Dr. Picardtschool aan de Van Pallandtlaan en de St. Willibrordusschool aan de Thorbeckestraat. Ook zijn er inmiddels contacten met Kinderwereld. De bedoeling is om het aanbod verder uit te breiden. Het blijkt nu reeds, dat er veel behoefte is aan muzieklessen.

Nelly Armenian is de eigenaar/directeur van de muziekschool, die al vele jaren actief is. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium en is pianodocent. De hoofdlocatie is Nijverdal en daarnaast zijn er lessen op allerlei locaties in Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar.

Warm welkom

“In Hardenberg”, aldus Nelly, “was de muziekschool met als in Coevorden uit beeld. Ik kreeg er veel leerlingen uit Coevorden. Ik heb daarop allerlei scholen in Coevorden benaderd en de reacties waren alleen maar positief. Dat was een warm welkom.”

Blij met aanbod

Directeur Moniek Soppe van de St. Willibrordusschool is blij met het aanbod. “Momenteel zijn er lessen op woensdag en donderdag na schooltijd. Het is de bedoeling om het aanbod te verbreden.” Hans Baron, directeur van de Dr. Picardtschool, is net zo verheugd en sluit zich dan ook graag aan bij de woorden van zijn collega. “Bij ons zijn de lessen op maandag en vrijdag.” Hij voegt eraan toe: “We laten op onze school via het programma Gildeleer kennismaken met allerlei activiteiten die niet in het reguliere aanbod zitten, zoals dans, film en theater. Daar passen de muzieklessen prima bij.” Inmiddels hebben de scholen al de beschikking over enkele benodigde instrumenten.

Lessen voor alle leeftijden

De lessen zijn niet alleen voor de leerlingen van de school, maar ook voor leerlingen van andere scholen en volwassenen. Met name de drum- en gitaarlessen spreken erg aan. Djembélessen staan ook op het programma. Andere mogelijkheden bij Pianoforte zijn piano, viool, saxofoon en dwarsfluit en er zijn tevens lessen in zang, musical en theater.

In oktober was er een open huis in de Dr. Picardtschool, die veel belangstelling trok. In januari komt er nog een open dag in St. Willibrordus.

Professionals

De muziekdocenten van Pianoforte komen naar de scholen toe om les te geven. “Onze professionals”, vertelt Nelly, “hebben allemaal conservatorium gedaan. Er worden hoge eisen aan hen gesteld, ook op het gebied van methodiek en psychologische aspecten. Aan de lessen zit immers een leerplan. Wij leiden op voor landelijk erkende diploma’s.” Nelly zelf is lid van de European Piano Teacher Academy. Zij stelt: “Ik bied garantie voor goed onderwijs.” Momenteel telt de muziekschool zo’n 25 docenten.

Alle informatie over de lessen, de docenten en locaties staat op www.muziekschoolpianoforte.nl.

Foto: v.l.n.r. Nelly Armenian, Annemarel Roelofs (Kinderwereld), Moniek Soppe (St. Willibrordus). Hans Baron ontbreekt helaas op de foto.