Coevorden – Aan de Prins Bernhardlaan 6 in de Oranjewijk werd vrijdagochtend een ontmoetingshuis geopend. Daarvoor stak Domesta de nek uit in samenwerking met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Het Ontmoetingshuis is, zoals de naam al aangeeft, een plek voor ontmoeting. “Maar ook”, aldus burgemeester Renze Bergsma, “een plek waar mooie ideeën kunnen ontstaan en waar verbinding is tussen de bewoners.” Niet alleen de burgemeester was aanwezig, maar ook wethouder Joop Slomp.

Mooie geste

Wim Idema van Bouwbedrijf Buursema uit Erm kwam nog met een mooie cheque. “Het bouwbedrijf bestaat vijftig jaar en in verband hiermee hebben we de Anne Buursema Foundation, genoemd naar de oprichter van het bedrijf, opgericht. Het doel van deze stichting is om te werken aan vermindering van de structurele armoede in het werkgebied. Verbinding tussen mensen is mooi, niemand wil alleen zijn.” Hij vertelde dat armoede niet alleen geld betreft, maar ook bijvoorbeeld problemen met lezen en schrijven en andersoortige problemen.
Hij overhandigde een cheque, goed voor de volledige inventaris voor de inrichting van het huis. Die werd uiteraard met veel dankbaarheid in ontvangst genomen. Els Beukeveld, manager wonen bij Domesta, overhandigde een presentje aan Idema. Tot slot deelde Annelies Möhlmann, directeur-bestuurder van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, nog complimenten uit aan initiatiefnemer Domesta.

Beschikbaarheid

Elke woensdagmiddag is er vrije inloop in de woning aan de Prins Bernhardlaan 6. Elke donderdagochtend houden Stefan Snoeijer en Lara Britstra van Maatschappelijk Welzijn Coevorden er een inloopspreekuur. “Ook op andere tijden is de ontmoetingsplek beschikbaar. Er komt”, vertelde Stefan, “een agenda in het huis te hangen om de ruimte te reserveren.” Buurtvereniging Oranjewijk denkt mee en er is een plan voor een repaircafé, maar dat verkeert nog in een pril stadium. Bestuurslid Alidus Veenhoven is hiermee aan de slag.

De woningen aan de Prins Bernhardlaan voldoen niet meer aan de hedendaagse tijd en er zijn plannen om de huizen te slopen. Dat is echter de komende twee jaar nog niet aan de orde.