Coevorden – Zangeres Nina June komt vrijdag 21 februari naar de synagoge in Coevorden met haar Minimal Tour. Daarmee gaat Theater Hofpoort ‘buiten de poort’. In tijden waarin de wereld draait om steeds meer willen, gaat de Amsterdamse Nina June op zoek naar minder.

Zij keert terug naar de kern met haar Minimal Tour. Op bijzondere locaties en alleen begeleid op piano en cello wordt de intimiteit van haar filmische popmuziek voor het eerst in een akoestische setting tot bij het publiek gebracht.

Muziek, emotie en verbeelding nemen het voortouw tijdens een tour, geïnspireerd door de pianomuziek van Yann Tiersen en Michael Nyman. Met hun klanken roepen zij de meest krachtige beelden op en dat is precies wat je kan verwachten van de Minimal Tour: avonden waarop verstilde schoonheid centraal staat.

Nina June kan gemakkelijk in het rijtje met artiesten als Ane Brun, Agnes Obel en The Paper Kites. Zo speelde ze al shows van Amsterdam tot New York en zong ze duetten met onder meer HAEVN en Thomas Dybdahl. Het mag duidelijk zijn, haar sound reikt tot ver buiten de landsgrenzen.

Na een reeks buitenlandse shows keerde Nina June in november terug naar Amsterdam om haar nieuwste ep Shadows & Riddles aan het grote publiek voor te stellen. Zij komt nu met een kleine bezetting en organische geluiden om het publiek verder mee te nemen in haar sensuele fabels over intimiteit en onafhankelijkheid.

Het concert in de synagoge begint om 20.15 uur. Kaarten zijn online te reserveren en zijn te koop in de ReadShop aan de Friesestraat 26.