Noord-Sleen – De kampioenen van de Drentse regiokampioenschappen in juni verdienden een startbewijs voor de Hippiade, de Nederlandse kampioenschappen, in Ermelo. Ponyclub De Hullen uit Noord-Sleen boekten er mooie resultaten.

Bij de regiokampioenschappen in de dressuur waren er successen van Isa van den Brand met De Hullen’s Orion in de klasse B cat. AB. Myrthe Horsman met De Hullen’s Orion in de klasse L1 cat. AB. en Harmke Wesselink met Candy in de klasse L2 cat. AB. Drents kampioen bij het springen werd Isa van den Brand met De Hullen’s Hummer in de klasse 0.50 cm cat. AB. In de afdelingsdressuur werden twee viertallen en een zestal regiokampioen. Afdelingsdressuur is een dressuurproef, waarbij in een vier- of zestal wordt gereden, dus in een team. Er werd ook een kampioenschap voor de ‘Beste Vereniging’ verreden. Hieraan deden vier dressuurcombinaties en vier springcombinaties mee. Na een zeer spannende strijd met Myrthe, Iza, Harmke, Lois en Lisa konden ze de titel ‘Beste vereniging’ in ontvangst nemen.

Mooie prestatie op Hippiade

Afgelopen zaterdag vond de Hippiade plaats. Hier behaalde het viertal met Mirthe, Fleur, Elise en Esmee, in de klasse L cat. AB, heel knap de vierde plaats. Daarnaast werd het zestal met Harmke, Amanda, Myrthe, Soraya, Richelle en Isa, in de klasse L cat. AB, Nederlands kampioen. Een heel mooie prestatie.

Foto’s: eigen foto’s De Hullen