Coevorden – Wegens onderhoud om en rond het clubgebouw van Metal Front Coevorden was er vorig jaar geen jaarlijks buitenfeest. De vrijwilligers van MFC hebben vorig seizoen diverse reparaties en verbeteringen uitgevoerd. En dat mag wel eens ouderwets gevierd worden met een buitenfeestje.

Onder de noemer ‘MFC Outside’ houdt MFC op zaterdag 27 juli een buitenevenement voor leden en niet-leden met livemuziek, barbecue, lokaal speciaalbier, een vinyl-dj en een vuurwerkshow. En: de entree is gratis. Het podium is een omgebouwde SRV-wagen, ter beschikking gesteld door Marco Boonstra.

Als de poorten om 19.00 uur open gaan, staat dj Monday (Daymon van Eijk) achter de vinyl drive-in show die hij heeft geërfd van zijn oom die in de jaren tachtig als dj de buurt onveilig maakte. Monday heeft de vinylcollectie van wijlen zijn oom aangevuld met meer (en ook modernere) platen en andere klassiekers. Verwacht een mix van metalklassiekers en ook andere dansbare rockers. Deze keer gaan we voor het wat ‘steviger bluesrockwerk’.

Swamp Blues Revelation

Om 21.00 uur trapt de eerste liveband van de avond af: Swamp Blues Revelation uit Dedemsvaart. Sinds 2014 heeft Swamp Blues Revelation menig podium betoverd met keiharde rock-‘n’-roll en diepgewortelde blues. Deze viermansformatie brengt een muur van geluid, geïnspireerd door bands als The Red Devils, Five Horse Johnson en Black Sabbath. Mis deze kans niet om de ziel van de blues te ervaren, vermengd met de kracht van rock-’n’-roll.

Bacon Fat Louis

Swamp Blues Revelation deelde onlangs het podium met Bacon Fat Louis en dat gaat ook zaterdag 27 juli gebeuren. Begin deze maand speelde de band op Weijdepop in Dalen en eind september speelt Bacon Fat Louis in Nieuw-Schoonebeek op Folk an de Gruppe. Het trio bestaat uit Bo Hudson op (cigarbox-)gitaar, Thomas op de bluesharp en Rik achter de drumkit. Het drietal speelt no-nonsense boogie die neigt naar een voodoo garage sound maar altijd de blues als fundament heeft.

Eten, drinken en vuurwerk

Onder het genot van Oboema’s houtgestookte barbecue en een voor de gelegenheid gebrouwen MFC Outsidebier van lokale bierbrouwer De Stalen Piepe uit De Krim en de vinylkneiters van DJ Monday wordt de avond afgesloten met een traditionele show van Von Pickartz’ Promoteam. Afgelopen april overleed Harry van Pickartz, erelid van MFC. Dit MFC-Pyroteam bestond naast Harry uit Jan Hofman. Wonderwel heeft Rikus von Pickartz (de broer van Harry) nog wat laatste vuurpijlen uit de boedel van Harry gevonden die hij beschikbaar wil stellen én ook zelf mee komt helpen afsteken met zijn zoon Vincent.

Het programma duurt tot middernacht. De muntprijs van de avond is 2,50 euro, pinnen is mogelijk.

Het complete artikel staat de website van MFC en is hier te lezen.

Foto: Persfoto Bacon Fat Louis.