Coevorden – De zomerstop van Metal Front Coevorden is ten einde dus het culturele seizoen kan weer van start. Iedere maand is er een liveconcert te beleven bij MFC aan de Monierweg 32. September wordt op zaterdag 14 september afgetrapt met een avondje gitaargeweld met het jonge powerrocktrio Crush uit Dronten in het voorprogramma van Modern Old School Metalband The Unslain uit Nijmegen.

Crush verschijnt rond 21.30 uur op het podium. Deze rockband bracht afgelopen november het eerste album uit. De muziek is geïnspireerd op de gloriedagen van de jaren zeventig en beïnvloed door genres als stoner rock/metal en heavy metal. De energieke optredens van Crush, doordrenkt met meeslepende ritmes en een rauwe, heavy sound, laten het publiek opgaan in de muziek.

De Nederlandse Modern Old-School Metal band The Unslain creëert sounds die klassieke heavy metal verbindt met modernere metal. De 80′s metal wordt gecombineerd met hedendaagse moderne metal sounds. Daardoor ontstaat een nieuwe sound waarin rauwe vocalen ondersteund worden door heavy riffs en een beukende groove. Er is een breed scala van invloeden die gaan van Metallica, Megadeth en Iron Maiden tot nieuwere geluiden als Trivium, Bullet For My Valentine en Lamb of God.

MFC opent de poorten op zaterdag 14 september om 20.30 uur. Kaarten reserveren is niet mogelijk. De entree kost 7,50 euro (voor MFC-leden 5 euro). Betalen kan contant of via pin.

Het complete artikel van MFC met vele links naar foto’s, websites en filmpjes is hier te lezen.