Coevorden – Lizz van der Zwan (8) en Rayaan Nzeyimana (10) van dansschool HOME Dance Company in Coevorden zijn vrijdag te zien in een nieuwe aflevering van Holland’s Got Talent. Op het grote podium in Aalsmeer mogen de meiden uit Hardenberg hun duodans laten zien aan de vierkoppige jury, een zaal vol publiek én aan heel Nederland.

Lizz en Rayaan dansten beide al solo en ieder in een eigen team, toen ze door trainsters Merry Lucamba en Esmée Naber werden gekoppeld als duo. Dat dit een goede match bleek te zijn, werd al snel duidelijk tijdens hun allereerste wedstrijd waar ze als jongste deelnemers de eerste prijs mee naar huis mochten nemen. Sindsdien volgden diverse andere prijzen, waaronder de eerste plaats bij Hardenberg’s Got Talent en werden ze vorig seizoen Nederlands Kampioen duodans.

Nu mogen de beide dansvriendinnen, die daarnaast ook hartsvriendinnen zijn, hun kunsten laten zien op het podium van Holland’s Got Talent. Om mee te mogen doen aan de uitzending van HGT, moesten de meiden een selectie met diverse auditierondes doorlopen. Heel spannend, maar door een goede voorbereiding is het gelukt. Want naast veel plezier maken kunnen deze dames ook hard werken om hun doelen te bereiken. En aan ambitie geen gebrek: “Ik heb zin in als ik later groot ben. Want dan kunnen Rayaan en ik de dansschool van HOME overnemen!” aldus Lizz.

Aanstaande vrijdag, 20 september, is de auditie van Lizz en Rayaan voor heel Nederland te zien op RTL4 vanaf 20.00 uur.

Foto: HOME Dance Company.