Sellingen/Coevorden – Raptim heeft zondag de vierde wedstrijd als tweedeklasser omgezet in een ruime 0-4 overwinning tegen Sellingen. Na deze wedstrijd heeft Raptim twee weken rust en speelt het pas op 3 november weer een uitwedstrijd tegen De Tukkers in Albergen.

“Deze overwinning is goed voor de moraal” aldus trainer Bert Doldersum. “Het harde werk van de afgelopen weken heeft zich uitbetaald”. Doldersum was vooral tevreden over de goede inzet en het positiespel. Raptim won ook veel duels en bleek vanmiddag duidelijk te sterk voor Sellingen.

Al in de tweede minuut was het juichen voor de vele meegereisde Coevorder supporters. Een goed lopende aanval over Dennis Fecken en Jesse Habing werd door Bram Maes langs de, op het verkeerde been staande, keeper Bos van Sellingen geschoten. Raptim bleef hoog druk zetten en controleerde de wedstrijd. In de twintigste minuut resulteerde dat in de 0-2. Kelvin Jager wist met een mooie steekbal Jesse Habing alleen op doel af te sturen. Jesse werd door keeper Bos gestopt, maar uit de kluts viel de bal voor de voeten van Bram Maes. Opnieuw wist hij met een mooi schot het net te vinden.

Na 35 minuten was het opnieuw raak. De dit keer op de middenveld geposteerde Laurens Meppelink zette vanaf eigen helft een aanval op en kreeg via een combinatie met Jesse Habing de bal terug, waarna hij alleen richting het Sellingen doel ging en perfect afrondde. Raptim zat al voor rust op rozen.

Na rust had Raptim de wedstrijd al vrij snel definitief in het slot kunnen gooien. Een prachtige aanval, opgezet door Senna Kootstra, kon afgerond worden door Sven Meiringh; zijn goede inzet werd echter gestopt door keeper Bos. De terugspringende bal werd door Dennis Fecken ingeschoten, maar het was opnieuw de Sellingen-doelman die redding bracht.

In de 66ste minuut werd het tijd voor frisse benen. Dennis Fecken en Bram Maes, die beiden een prima wedstrijd speelden, werden vervangen door Wouter van Dunen en Bjorn Wesseling. Een minuut na zijn invalbeurt verlengde Wouter van Dunen een lange bal van achteruit met zijn hoofd op Jesse Habing, Jesse kon alleen op het Sellingen-doel af en hij verschalkte de keeper met een mooie kromme bal.

Sellingen kreeg wel wat mogelijkheden, maar het was niet scherp genoeg om het Raptim echt lastig te maken. Bij Raptim kwamen Kian Bosman en de jonge Steyn Belt nog in het veld voor Laurens Meppelink en Sven Meiringh maar het spelbeeld veranderde niet meer. De dik verdiende drie punten gingen mee naar Coevorden.

Met zes punten uit vier wedstrijden doet Raptim voorlopig goed mee en kan het zich met vertrouwen voorbereiden op het vervolg van de competitie.