De Kiel – Sinds vorige week ligt het boek van Klaas Wilting, ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’, in de winkel. De bekende Wilting is geboren in De Kiel in heeft een deel van zijn jongste jaren doorgebracht aan de Borgerweg 12.

Wilting is bereid gevonden om zijn boek te presenteren in het dorpshuis in De Kiel. Dat vindt plaats op zaterdag 5 oktober vanaf 15.30 uur. Tijdens de bijeenkomst is het boek te koop en Wilting houdt een signeersessie. De werkgroep LEUK uit De Kiel zorgt nog voor een toepasselijke act.

Ontvoeringen, liquidaties (de Heineken-ontvoering, de moord op Klaas Bruinsma en Sam Klepper bijvoorbeeld) en zelfs een bommelding op zijn privéadres: oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting maakte het allemaal mee. Meer dan twintig jaar was hij als woordvoerder hét gezicht van het Amsterdamse politiekorps. In zijn boek schrijft hij openhartig over zijn roerige periode bij de politie.

Toen zijn geboortehuis op de nominatie stond om gesloopt te worden, is nog overwogen om ongeveer een maand tevoren het huis om te dopen tot ‘Café Wilting’. Daar is het echter niet van gekomen. Daarom is er nu eenmalig Café Wilting in het dorpshuis.