Coevorden/regio – Jongerenraad Coevorden roept inwoners van de gemeente Coevorden, jonger dan 30 jaar, op om mee te doen aan Heel Holland Hiked. Het team van Heel Holland Hiked van de Nationale Jeugdraad (NJR) wandelt 523 kilometer door Nederland. Centraal staan gesprekken over voornamelijk het klimaat.

Eefke van de Wouw, vertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling vanuit de NJR, is oprichter van het project Heel Holland Hiked. “Klimaatverandering is een grote zorg voor veel jongeren en heeft hierdoor ook een impact op onze mentale gezondheid. Daarom willen we naar buiten, de natuur in. Wij moeten voor de natuur zorgen maar de natuur zorgt ook voor ons”, aldus Eefke.

Routes door gemeente

Begin augustus lopen de routes door de gemeente Coevorden. Na de route op maandag 3 augustus van Schoonloo naar Sleen willen de jongeren meedoen aan de routes op dinsdag 4 augustus van Sleen naar Coevorden en op woensdag 5 augustus van Coevorden naar Hardenberg.

Op 4 augustus loopt een aantal VN-ambassadeurs mee en iemand van het ministerie van buitenlandse zaken. Aanmelden kan via de website van Heel Holland Hiked. Daarnaast is informatie over de NJR te vinden op deze website.

Gesprekken in gemeentehuis

Wie niet wil of kan meewandelen, is dinsdag 4 augustus om 14.30 uur welkom in het gemeentehuis van Coevorden. Daar vinden gesprekken plaats over klimaat en jongerenparticipatie. Wie daarvoor belangstelling heeft, kan dat melden onder het Facebookbericht van de Jongerenraad.

Het team van Heel Holland Hiked bezoekt onderweg scholen en haakt aan bij projecten.