Coevorden – In de gemeente Coevorden moeten zo’n 3300 inwoners in 1900 gezinnen rondkomen van een minimuminkomen. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Het hele jaar, maar in het bijzonder in de zomervakantie. Daarom hebben de medewerkers van het Sociaal Domein een leuk Doe-Mee-Zomercadeautje gemaakt voor kinderen in gezinnen die weinig geld te besteden hebben.

Het cadeau is voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar, die een Doe-Mee-Pas hebben. Enkele maanden geleden stuurde de gemeente het eerste deel van het cadeau in de coronatijd. Deze week valt het Zomercadeau in de brievenbus. Het is een opvallende envelop met daarin onder andere een bon voor een dagje uit en een bladcadeau.

Wethouder Joop Brink (Minimabeleid en Jeugd): “Meedoen betekent voor kinderen leuke dingen doen. Als je weinig geld hebt, kunnen juist die leuke dingen onbereikbaar zijn. Met het Doe-Mee-Zomercadeau helpen we daarbij een beetje.”

Aanvraag Doe-Mee-Pas en/of Zomercadeau

We nog geen Doe-Mee-Pas heeft kan deze aanvragen bij de gemeente Coevorden. Alleen een Doe-Mee-Zomercadeau aanvragen kan ook. Op de speciale pagina van de gemeente staan de voorwaarden om in aanmerking te komen. Het Doe-Mee-Zomercadeau wordt gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de het geld, dat de gemeente beschikbaar stelt voor minimabeleid.