Coevorden – Jan Altena en Lambert Hidding uit Coevorden hebben een nieuwe uitdaging gevonden: zij nemen het huidige Bakkerscafé De Loods over en geven het een nieuwe naam: Perron III. De opening is vermoedelijk tussen half oktober en 1 november.

Na zes fijne jaren als beheerders van dorpshuis MFC De Binder in Gramsbergen kwam de locatie aan de Parallelweg in Coevorden in beeld en het tweetal heeft niet lang getwijfeld. Sinds bijna zes jaar runt Ruben Slagter van Echte Bakker Slagter dit bedrijf. Straks serveren Jan en Lambert brood en gebak van Slagter.

Perron III wordt een lunchroom, in principe geopend van 9.30 tot 17.00 uur (behalve op maandag). In principe, want ook is het mogelijk te reserveren voor een ontbijt of high tea.

Daarnaast kunnen er besloten feesten en partijen worden gehouden tot 21.00 uur. Bovendien is er op vrijdag en zondag een platecafé waar gasten kunnen genieten van een plategerecht.

De heren hebben al decennialang horeca-ervaring. Lambert en Jan zijn nu volop bezig met het ontwikkelen van plannen en ideeën zijn er genoeg. De naam Perron III verwijst uiteraard naar het nabijgelegen station en ook de menukaart wordt voorzien van namen die een relatie hebben met het spoor. Gezien de creativiteit van de mannen worden dat vast verrassende namen. De werkkleding is inmiddels klaar en daarop zijn ook verwijzingen naar het spoor te zien.

De komende tijd is er genoeg werk aan de winkel. Het interieur wordt gewijzigd, zo komt er nieuw meubilair en komen er meer zitplaatsen. Er is straks ruimte voor zo’n veertig gasten. Jan voorziet het interieur van een muurschildering van de voormalige Van Gend en Loosloods. Jan ontwierp ook het logo van hun nieuwe bedrijf.