Regio – De gemeente houdt nog een inloopmoment voor degenen die willen besparen op geld en energie. Na Dalerpeel en Schoonoord staat voor donderdag 23 februari Geesbrug p het programma. Belangstellenden zijn welkom in dorpshuis De Tiphof in Geesbrug tussen 16.00 en 20.00 uur. Op een later moment volgen nog meer data en locaties.

De prijzen voor energie zijn de afgelopen periode flink gestegen. Voor een grote groep mensen is het daardoor steeds lastiger om rond te komen. Er zijn veel regelingen om geld en energie te besparen. Maar lang niet iedereen weet welke regelingen er zijn en hoe je daarvan gebruik kunt maken. Soms is er schaamte om hulp te vragen en is het lastig om online aan te vragen.  Belangenverenigingen in de dorpen en wijken en de gemeente Coevorden willen helpen. Dat doen ze de komende maanden tijdens inloopbijeenkomsten in dorpshuizen en wijkgebouwen.

Onder het motto Zunig=Zo gedaan gaan voorlichtingsteams de dorpen en wijken in. Inwoners kunnen daar terecht voor advies op maat, gericht op hun persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld over energie besparen, regelingen om je huis te isoleren en om energieslurpers te vervangen en voor het aanvragen van de energietoeslag en andere regelingen.

Maatwerkfonds

Voor inwoners die in de schulden dreigen te komen heeft de gemeente Coevorden een Maatwerkfonds. Ook daarbij wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld naar uw inkomen en uw vaste kosten. En naar uw energiecontract. Maar ook wat u zelf kunt doen om te besparen. Op basis daarvan wordt er een budgetplan gemaakt. En wordt gekeken wat u nodig heeft om financiële problemen te voorkomen.

Hulp

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente Coevorden, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en de woningcorporaties aanwezig, evenals de lokale energiecoaches. Ook kan worden geholpen met het aanvragen van regelingen. Dat kan ook ná de bijeenkomsten.

Wethouder Joop Slomp: “Fijn dat de belangenverenigingen in de dorpen en wijken hier zo actief bij betrokken zijn. En dat we samen optrekken om de mensen die in de knel komen te helpen. Er is veel mogelijk. Maar lang niet iedereen weet dat. Daarom is het goed dat we naar de mensen toe gaan en betrokken partijen daarbij samenwerken.”