Coevorden – Gilbert Mulder van de PvdA kwam tijdens de begrotingsraad terug op zijn vraag over de evaluatie van autoverkeer in de Friesestraat-Noord. Dit deel van de Friesestraat is sinds twee jaar opengesteld voor autoverkeer vanaf de rotonde bij het station tot de Schoolstraat waar auto’s het centrum kunnen verlaten. Bij de herinrichting van het centrum werden zeven parkeerplaatsen in een blauwe zone gerealiseerd.

De PvdA was een van de partijen, die tegen openstelling van de Friesestraat-Noord stemde. Wethouder Erik Holties liet weten dat die evaluatie niet heeft plaatsgevonden. “In het begin waren er wat problemen met laden en lossen, maar dat is opgelost. En de openstelling heeft snel effect gehad. De winkelpanden waren snel gevuld”, zo zei de wethouder. Floris Vulto van de VVD is ter ore gekomen dat er klachten zijn over de verkeersveiligheid.

Qua winkelbestand waren er de laatste jaren diverse veranderingen in de vorm van openingen en sluitingen. De laatste wijziging is, dat Op = Op een pand heeft verlaten. Die winkelruimte wordt binnenkort ingevuld door Medikamente Die Grenze.

Foto: Google Maps.