Holthone – Dit jaar vindt de jaarlijkse Holthoner Oogstdag plaats op zaterdag 27 juli van 10.30 tot 18.00 uur rond pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve aan de Holthonerweg 9 in Holthone op landgoed De Groote Scheere. Het is alweer de 27ste keer dat dit evenement is georganiseerd door de Historische Kring Gramsbergen/De Krim.

Elk jaar komen historie, ambacht, traditie en de unieke sfeer samen tijdens de Holthoner Oogstdag. Te zien zijn het traditioneel oogsten van rogge, dorsen met een gerestaureerde dorskast, oude tractoren, maaien met sikkel en zeis, bindsters in Saksische kledij en dames in klederdracht die pannenkoeken serveren. Tijdens de dag worden kalfjes en jonge koeien gekeurd.

Op het terrein staan vele kramen met streekproducten. Kinderen kunnen met een koetsier meerijden op de bok en zelf de leidsels vasthouden en meedoen aan allerlei andere activiteiten. Er zijn vele oude ambachten te zien, er wordt brood gebakken en bezoekers kunnen rondritten maken met menvereniging HARP. SDG uit Ane verleent muzikale medewerking, evenals shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen.

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden. De entreekosten zijn 3 euro p.p.

Wandeltocht

Voorafgaand aan de Holthoner Oogstdag starten wandeltochten met keuze tussen de afstanden 5, 10 en 20 km. De start is tussen 8.00 en 10.30 uur op het oogstterrein. Deelname kost 6 euro p.p. (voor jeugd tot en met 17 jaar 2,50 euro) inclusief de toegang tot de Oogstdag en een consumptiemunt. Voor leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland (op vertoon van de lidmaatschapskaart) geldt een korting van 1 euro. De kosten kunnen ter plaatse voldaan worden, ook met pin. Individuele wandelaars en groepen worden verzocht zich tevoren aan te melden via het e-mailadres oogstdagwandeltocht@outlook.com met vermelding van de namen van de deelnemers, adres, telefoonnummer en mailadres en eventueel het lidmaatschapsnummer van de KWBN. Ter plaatse inschrijven is ook mogelijk bij de ingang van het terrein van de Holthoner Oogstdag. Elke deelnemer dient zich na afloop af te melden in de starttent.

De laatste nieuwtjes staan op de Facebookpagina van de Holthoner Oogstdag.