Coevorden – Hans Kottrik neemt afscheid na 27 jaar werkzaam te zijn geweest bij Ter Steege Bouw Vastgoed. Zijn opvolger als vestigingsmanager in Coevorden is Rolf Hofsink die ook al jarenlang bij Ter Steege werkt. In totaal heeft Kottrik 46 jaar in het vak gezeten.

Hofsink liep ooit stage tijdens zijn studie aan de HTS en begon als werkvoorbereider bij Ter Steege in Hardenberg. “In 2010 was hij al deels werkzaam in Coevorden en in 2013 stapte hij volledig over“, weet Kottrik uit zijn hoofd tijdens een gesprek in het kantoor aan de Printer 20A. “Ik ben”, voegt Rolf eraan toe, “doorgegroeid naar de functie van projectleider en ben dus nu sinds kort vestigingsmanager. De werkzaamheden zijn vooral in het oosten en noorden, zeg maar van Groningen tot Almelo.”

Ter Steege omvat drie poten: eigen ontwikkeling, nieuwbouw van woningen, appartementen en bedrijfsgebouwen en tot slot renovatie.

In de loop der jaren passeerden heel wat mooie projecten de revue, zoals de wijk Binnenvree met ruim honderd woningen, de loods van Van Gend & Loos en ruim honderd woningen in Tuindorp. Kottrik: “We hebben daarnaast honderden woningen in Coevorden en Hoogeveen gerenoveerd en ook bij De Nieuwe Veste in Coevorden en Hardenberg zijn we actief geweest. We hebben werkzaamheden gedaan voor tientallen bedrijven in Coevorden, Emmen en Hoogeveen. Alleen hier op De Hare al gaat het om vele bedrijven. BOS van de Bakker Groep op Leeuwerikenveld was wel een van de grootste bedrijfspanden wie we hebben neergezet.”

Bedrijf staat als een huis

Nu is Hofsink dus aan zet. “De contacten zijn zo divers, van timmerman tot burgemeester, dat maakt het werk mooi. Ook vind ik het boeiend om deel te nemen aan bouwteams.” Hij voegt eraan toe: “Het bedrijf staat als een huis, we hebben het team goed op orde en er is sinds kort een frisse, jonge werkvoorbereider. We zijn goed in balans.”

Mooie projecten

Voorheen was het bedrijf bekend onder de naam Oude Lenferink. Dat werd in 1999 overgenomen door Ter Steege. De naamsverandering werd pas in 2016 doorgevoerd. “Ik heb overwegend met veel plezier voor Ter Steege gewerkt”, aldus Kottrik. “De crisis hakte er wel in. Je moest hard werken en je verdiende weinig. Maar ik had de hele periode bij Ter Steege niet willen missen, we hebben mooie projecten gehad.”

Hij neemt dan wel afscheid van het bedrijf, Hans blijft voorlopig wel het Ter Steege Ballonfestival in Hardenberg organiseren, waarvan Ter Steege hoofdsponsor is. Ook andere evenementen in Coevorden werden gesponsord.

Vrijwilligerswerk

Daarnaast heeft Hans veel gedaan op het gebied van vrijwilligerswerk. Zo was hij tien jaar lang betrokken bij het Arjen Vonktoernooi, zat zes jaar in het bestuur van Raptim en dertien jaar in de sponsorcommissie van dezelfde voetbalclub. Hij is erelid van Wielertoerclub Coevorden, hielp mee met speeltuinrenovaties en het ophalen van oud papier voor de BSV.

De afscheidsreceptie voor Hans Kottrik wordt gehouden op donderdag 12 september.