Coevorden/Dalen/Sleen – In september en oktober bieden de bibliotheken in de gemeente Coevorden weer drie computercursussen aan: een computercursus voor beginners, een cursus over de digitale overheidsdiensten en het online regelen van gezondheidszaken regelen. De cursussen zijn gratis voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Wel is aanmelden noodzakelijk via www.bibliotheekcoevorden.nl, aan de balie in de bibliotheek of door te bellen naar 088-0128310 (Coevorden) of 088-128260 (Sleen).

Cursus Klik & Tik

De cursus ‘Klik & Tik’ is geschikt voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met de computer. Onder begeleiding van ervaren docenten leren de cursisten hoe een computer werkt, hoe je e-mails kunt versturen en hoe je iets kunt opzoeken op internet. De cursus gaat van start op dinsdag 3 september en er zijn in totaal vier lessen. De cursus is op dinsdag 3, 10, 17 en 24 september van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek aan de Westrupstraat in Sleen.

Cursus Digisterker

De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. In de cursus ‘Digisterker – Aan de slag met je DigiD’ leren deelnemers zelf een DigiD aan te vragen. Vervolgens wordt geoefend met het gebruik van online overheidsdiensten zoals de Belastingdienst. Let op: om te starten met de cursus is een eigen e-mailadres nodig.

Er zijn twee cursussen: op woensdag 4, 11, 18 en 25 september in de bibliotheek aan de Haven in Coevorden en op dinsdag 1, 8, 15 en 22 oktober in de bibliotheek aan de Westrupstraat in Sleen. De bijeenkomsten zijn steeds van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor Coevorden kan via deze link.

Cursus Digivitaler

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal. Zo heb je altijd en overal toegang tot jouw gegevens of die van de persoon voor wie je zorgt. Maar hoe gebruik je deze apps en websites? Tijdens de cursus Digivitaler leren cursisten in twee lessen zelf hun gezondheidszaken te regelen op het internet. Ook hiervan zijn twee cursussen en wel op dinsdag 17 en 24 september en op dinsdag 8 en 15 oktober. De lessen zijn van 15.30 tot 17.30 uur bij Computerclub Dalen (achter d’Aolle Bakkerij aan de Hoofdstraat 15a).