Coevorden – Tot en met maandag 11 juli staat de Gezonde Huiskamer in een aantal dorpen en wijken in stad in de gemeente Coevorden. De Gezonde Huiskamer is een vrachtwagentje, ingericht voor het afnemen van leefstijlchecks op locatie, gevolgd door een goed gesprek over gezondheid. Op basis hiervan krijg je suggesties voor activiteiten en organisaties in Coevorden die kunnen helpen bij gezonde voornemens.
De Gezonde Huiskamer komt nog op de volgende data in de volgende plaatsen: dinsdag 28 juni, Coop Martijn Seiger Rembrandtlaan Coevorden; woensdag 29 juni, MFC Het Spectrum Dalerpeel; donderdag 30 juni, dorpshuis De Hesselerhof Oosterhesselen; maandag 4 juli, Jumbo René Kromkamp, EDS-plein Coevorden; dinsdag 5 juli, dorpshuis Zweeloo; woensdag 6 juli, Albert Heijn Klaver Kortwijk Sleen; donderdag 7 juli, Coop Schoonoord; maandag 11 juli, infopunt Meppen.
Leefstijlcheck
Bij de leefstijlcheck worden onder andere gewicht, lengte, buikomvang en bloeddruk gemeten en wordt een knijpkrachtmeting gedaan. Daarna kunnen mensen aan de slag met positieve gezondheid. In de Gezonde Huiskamer zijn gekwalificeerde leefstijladviseurs aanwezig die naast het afnemen van leefstijlchecks ook beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen over allerlei thema’s rondom gezondheid, voeding, bewegen en wat de inwoners van de gemeente Coevorden nog meer bezighoudt. Samen met de leefstijladviseur kun je het ‘spinnenweb’ van Positieve Gezondheid invullen en op zoek gaan naar een activiteit die bij jou past. Na afloop worden de resultaten in een rapport samengevat en besproken, dit rapport wordt geprint zodat je het mee naar huis kunt nemen.
Achtergrond project
De Gezonde Huiskamer is een project van het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN) in samenwerking met Maatschappelijk Welzijn Coevorden, de werkgroep Positieve Gezondheid in Coevorden en het Institute for Positive Health. Dit project heeft een bijdrage van de gemeente Coevorden gekregen uit de regeling ‘Innovatie zorg en ondersteuning’. Die regeling werd vorig jaar in het leven geroepen om innovatie in de zorg en ondersteuning te bevorderen. Door de wijkgerichte aanpak en de koppeling aan Positieve Gezondheid draagt het project op innovatieve wijze bij aan de doelen van het innovatiefonds. Het ligt in de planning om de inwoners na een half jaar opnieuw een leefstijlcheck aan te bieden.