Coevorden – Germanicus heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Steenwijkerwold. Trainer Jan Wielink stuurde dezelfde elf spelers in het veld als vorige week tegen RSC.

Al na vijf minuten keken de Germanen na dom balverlies tegen een achterstand aan. Steenwijkerwold nam in de omschakeling de aanval over via de linkerkant van het veld, de voorzet kon door de spits van Steenwijkerwold in het doel worden geschoven voor de 1-0. Bij Germanicus lukte weinig, er werd in een te laag tempo gespeeld. In de counter had de thuisclub nog de beste mogelijkheden om de voorsprong te vergroten voor rust.

Na rust kwam er meteen een grote kans voor Roelof van Dijk. Vanaf 5 meter voor het doel kon hij de bal vrij inschieten, zijn inzet ging over de ballenvanger. In de tegenaanval volgde meteen de 2-0 voor de thuisclub. Hierna speelde een ongeïnspireerd Germanicus, er werden geen kansen gecreëerd, en de thuisploeg kon de score via een terechte strafschop opvoeren naar 3-0 In de laatste minuten werd door de Germanen toch nog de 3-1 en 3-2 gescoord door Devon Smit en Stefan Kikkert.

Germanicus kende een flitsende start van de competitie met zeven overwinningen op rij en bleef daarmee in het spoor van BonBoys. Ook meteen na de winterstop werden vier overwinningen op rij behaald. Daarna stokte het scorend vermogen bij de Germanen. Van de laatste negen wedstrijden in de competitie werden er slechts twee gewonnen. Hierdoor mist Germanicus de nacompetitie. Volgend seizoen speelt Germanicus wederom in de tweede klasse.