Coevorden – Germanicus en RSC uit Rossum hebben de toeschouwers van de eerste tot en met de laatste minuut vermaakt met een heerlijke pot voetbal. Op De Pampert gingen beide teams vol voor de winst, na negentig minuten moesten beide teams na een 3-3 gelijkspel genoegen nemen met elk één punt.

Trainer Erwin van Oosten kon niet beschikken over de geblesseerden Jarne Pol, Jay van der Wetering en Roelof van Dijk. Onder een heerlijk zonnetje en goede belangstelling kreeg Germanicus al in de eerste minuut de kans om de score te openen. Stefan Kikkert kreeg na een voorzet van Robin Barelds een schietkans, zijn schot werd onschadelijk gemaakt door de doelman van RSC. Na vijf minuten kreeg RSC een grote kans, maar de spits van RSC schoot recht in de handen van doelman Mendes.

In de negende minuut viel de eerste treffer van RSC. Een vrije bal was doelman Mendes te machtig, hij liet zich verrassen in de korte hoek. Een minuut later lieten de Pampertbewoners twee keer de kans liggen om meteen de gelijkmaker te maken, maar zowel Kikkert als Doldersum stuitten op de uitstekende keeper van RSC. In de dertiende minuut kreeg RSC een grote kans. Vanuit een corner werd de bal ingeschoten op het doel, de verdediger van Germanicus haalde de bal van de lijn.

Hierna bleven aan beide kanten uitgespeelde kansen uit. In de 39ste minuut was er een geweldige uithaal van Jan ten Cate, de keeper van RSC kon met een reflex de bal uit zijn doel houden. In de laatste minuut voor rust scoorde Germanicus de verdiende gelijkmaker. Na mooi combinatiespel kwam de bal voor de voeten van Kain Hoogeveen, zijn geplaatste schot was ook de keeper van RSC te machtig: 1-1.

Na rust met Souise voor Jessie Rotmensen probeerde Germanicus met gevarieerde aanvallen de verdediging van RSC uiteen te spelen. In de 62ste minuut trof Germanicus voor de tweede keel het doel. Na een verre ingooi kwam de bal bij Mike Doldersum en de rechterspits scoorde beheerst. Vanaf de aftrap viel meteen de gelijkmaker. Via het centrum werd de verdediging van Germanicus uiteen gespeeld. In eerste instantie kon de paal nog redding brengen voor de Pampertbewoners, maar in de rebound scoorde RSC de 2-2. Met Nance Hoogeveen voor de moegestreden Stan Meijerink ging Germanicus op jacht naar de 3-2. In de 72ste minuut werd Germanicus uitgecounterd, het lag helemaal open in de verdediging. RSC maakte hier dankbaar gebruik van voor de 2-3. De Germanen lieten het er niet bij zitten en vanuit een corner van Kain Hoogeveen scoorde aanvoerder Devon Smit de terechte 3-3 eindstand. Na 90 minuten floot de uitstekende scheidsrechter Gerard van Driel voor het eindsignaal.

Volgende week gaat Germanicus op bezoek bij WKE. De wedstrijd op sportpark Grote Geert in Emmen begint om 14.00 uur.

Tekst: Herman Eulink