Coevorden – Tot en met maart 2022 is de gemeente Coevorden bezig met onderhoud van laanbomen en bossingels.

In de bossingels worden waar mogelijk nieuwe struiken ingeplant. Het onderhoud bestaat uit het kappen van bomen en verwijderen van struiken. Zo’n 30 procent van de beplanting wordt uit de bossingels verwijderd. Zo krijgt de overblijvende beplanting weer voldoende ruimte om te kunnen groeien.

In de loop van de jaren zijn in diverse bossingels struiken verdwenen. Om de biodiversiteit te vergroten en de landschappelijk waarde te herstellen, worden in deze bossingels nieuwe inheemse struiken aangeplant, zoals de meidoorn, hulst, sleedoorn, Gelderse roos, vuilboom en hazelaar.

Het onderhoud van laanbomen bestaat voornamelijk uit het weghalen van dood hout in de kronen. Van de jongere laanbomen worden de onderste takken verwijderd. Enkele bomen die niet meer gezond zijn en een gevaar vormen voor de omgeving worden gekapt.

Op de volgende locaties worden bossingels onderhouden: Mepperstraat Meppen; Schapendijk tussen Zweeloo en Schoonoord; begraafplaats Schoonoord, Anssenstraat Schoonoord, begraafplaats Sleen en de Meulenakker, Vennebroekstraat en Waterkampenweg in Sleen/Noord-Sleen, Bart van Veenweg en Koestukkenweg in Wezuperbrug, Toenakkers in Meppen en in Coevorden op de begraafplaats Coevorden, in park Lootuinen-Noord en randpark Buitenvree. In Dalen gaat het om de Reindersdijk, Loosche Mars, Kozakkendijk, park begraafplaats Dalen, De Bongerd, Tjasker, De Mars, Iemakkerssteeg, Gluvinksweg, Broekkampsdijk en de Hoolingeres in Holsloot, Hullendijk en Verlengde Hullendijk in Zwinderen en de Veenhuizerweg in Steenwijksmoer.

Wat betreft de laanbomen gaat het om de Mepperstraat in Meppen, de Dorpsstraat, Markeweg, Tuinweg en Waterkampenweg in Noord-Sleen, de Edveensweg in Oosterhesselen, de Schapendijk tussen Zweeloo en Schoonoord en in Sleen betreft het de Groningerweg, Menso Altingstraat, Brink, Polweg en De Koepen, de Wezuperstraat in Wezup, de DSM-weg, Nordhornerstraat en Ballast in Coevorden, de Loosche Mars, De Mars, Iemakkerssteeg, Oosterhesselerweg, Reindersdijk en Valsteeg in Dalen, Den Hool, de Hoofdweg in Steenwijksmoer en de Oldenhuis Gratamaweg in Stieltjeskanaal.