Gramsbergen – De muziek van de legendarische Engels/Keltische band Iona herleeft op een bijzondere plek. In het openluchttheater in Gramsbergen speelt Frank van Essen met de band Wild Goose op zondag 4 augustus vanaf 15.00 uur nummers van Iona.

Als drummer maakte Frank van Essen uit Collendoorn ruim twintig jaar deel uit van de Engelse band Iona. Die werd opgericht in 1989 en dankt de naam aan het gelijknamige eiland voor de kust van Engeland.

Frank heeft voor deze gelegenheid geweldige muzikanten om zich heen verzameld om de muziek van Iona levend te houden. In Het Bostheater spelen ze klassiekers zoals Flight of the Wild Goose, Chi-Rho en Treasure, maar ook eigen repertoire gebaseerd op de krachtige Keltische folk/rock.

Frank van Essen speelde destijds als drummer/zanger in Iona en is tegenwoordig actief in de internationale muziekwereld met name met zijn arrangementen en vioolpartijen. Hij werkt samen met djen wereldster Martin Garrix, maakt muziek voor The Passion en ook voor Nick & Simon, Within Temptation, Krezip en Edwin Evers. Daarnaast is hij muzikant/bandleider in het televisieprogramma Petrus in het land.

Kaarten zijn te koop via deze link.

Foto: Bertil van Wieren