Coevorden/regio – De colleges van Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn moeten de Nedersaksenlijn onder de aandacht brengen tijdens de formatie van het nieuwe kabinet en er alles aan doen om het op te laten nemen in het nieuwe regeerakkoord. Dat is de inhoud van de motie van de fracties van D66 in Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen.

BOCE, het samenwerkingsverband van de drie gemeenten in Zuidoost-Drenthe, is ooit opgericht zodat de drie gemeenten samen kunnen werken om de slagkracht, kwaliteit, effectiviteit en efficiency te versterken. Natasja de Graaf, commissielid namens D66 in Emmen: “Er wordt nog te weinig gebruik gemaakt van dit samenwerkingsverband als gezamenlijke vuist naar Den Haag. De Nedersaksenlijn heeft een regio-overstijgend belang en geeft samen met de Lelylijn een enorme boost aan het noorden. Samen optrekken is daarom enorm belangrijk.”

Inmiddels is de D66-motie in Borger-Odoorn op 18 februari raadsbreed aangenomen. De D66-fracties in Coevorden en Emmen dienen de motie in bij de eerstvolgende raadsvergaderingen in. Lars Hoedemaker, fractievoorzitter van D66 in Coevorden: “De Lelylijn, de Nedersaksenlijn, maar ook de treinverbinding tussen Coevorden en het Duitse Bad Bentheim maken Zuidoost-Drenthe aantrekkelijker voor bedrijven en inwoners, maar openbaar vervoer is ook de duurzame manier om van A naar B te komen. Daarom is het zo belangrijk dat Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen de Nedersaksenlijn samen op de Haagse agenda zetten.”

Zie ook:

Wat levert de Nedersaksenlijn op?