Sleen – Wethouder Jeroen Huizing gaf vrijdagavond het officiële startsein van de campagne ‘Nederland Leest’ in de gemeente Coevorden. Hij opende ter gelegenheid daarvan de expositie ‘Duurzaamheid’ in Bibliotheek Sleen door middel van het foto van een foto.

Leden van de Fotoclub Sleen maakten de afgelopen zomer foto’s rond het thema. Dineke Meijering van de bibliotheek heette de aanwezigen, de bibliotheekmedewerkers en leden van de fotoclub, van harte welkom en net als Huizing merkte zij op hoe divers de gefotografeerde onderwerpen zijn rond duurzaamheid. Ben Ruwen van de fotoclub zorgde voor de inrichting van de tentoonstelling.

De expositie is tot en met december te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Westrupstraat: maandag, dinsdag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Wethouder Huizing stelde, dat ‘Nederland Leest’ een mooi initiatief is. ‘Nederland Leest’ is een landelijke campagne, die nu al voor het veertiende achtereenvolgende jaar wordt gehouden. Tijdens de campagne krijgen bezoekers van de bibliotheken ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers cadeau. Dat is een bloemlezing van natuurverhalen. “Al ben ik geen fan van Wolkers, zijn natuurverhalen zijn mooi”, aldus Huizing.

De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart. De bundel is bij alle bibliotheekvestigingen in de gemeente Coevorden verkrijgbaar. In het kader van ‘Nederland Leest Junior’ is er dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis, die aansluit op het thema duurzaamheid.