Sleen/Coevorden – De gemeente zet ook dit jaar sporthelden in het zonnetje in de aanloop naar de Nationale Sportweek. Verenigingen konden vrijwilligers voordragen en daarvan is goed gebruik gemaakt. De wethouder duikt de komende week in diverse plaatsen in de gemeente op.

Vandaag, woensdag 4 september, ging wethouder Joop Slomp de eerste sporthelden verrassen in gezelschap van een buurtsportcoach, in dit geval Rick Piek.

Leny de Jonge

De eerste die werd verrast, was Leny de Jonge van Gymvereniging Sleen. Wethouder Slomp overhandigde haar een bord, behorend bij de titel, en een fraai boeket. “Zij is sinds 2010 verbonden aan onze vereniging”, zo stond in de voordracht. “Zij heeft samen met een seniorensportleider de groep Medisch Sport en Spel opgericht, een groep ouderen die beperkingen ondervinden. Leny is hartverpleegkundige, houdt de medicatielijsten van de deelnemers in de gaten, heeft regelmatig gesprekjes met de deelnemers over hun gezondheid en springt in bij medische calamiteiten. Leny heeft een duidelijke taak en het volledige vertrouwen binnen de groep. Na de lessen verzorgt ze de koffie/thee zodat iedereen even rustig kan bijkomen na de gymactiviteit. Zijn er naast deze gymgroep andere activiteiten binnen de vereniging, dan staat ze altijd klaar om te komen helpen. Kortom: ze doet mee, denkt mee en zet zich vol in voor onze club.”

Hockeyclub Coevorden

Vanavond werd ook Tamara Hermes-van de Griend van Mixed Hockeyclub Coevorden uitgeroepen tot sportheld door de wethouder. Zij is trainster van een aantal teams, coach, contactpersoon voor de KNHB, lid van de technische commissie, scheidsrechter en coördinator jeugd. Ook is ze invalster bij de dames en veteranen, wanneer zij spelers te weinig hebben. “Ze is enorm betrokken bij de teams en vindt de sfeer in de groep belangrijk. Dat stimuleert ze door het organiseren van diverse teamuitjes. Tamara is altijd aanwezig en heeft een groot hart voor de club!” Een uitspraak van een medespeelster: “Als speler vond ik haar gruwelijke harde slagen altijd onhoudbaar, ze geeft nooit op, blijft lopen.”

Daarmee was het nog niet gedaan bij de club. Want: ook de greenkeepers, oftewel de leden van de groenploeg, werden in het zonnetje gezet. Deze ploeg bestaat uit Kest Kooiker, John Pasdriofski, Herman Bijen, Henk Arends en Berend Bartels, allen zestigers en zeventigers. De mannen komen al jaren wekelijks op vrijdagmiddag samen bij MHCC. Zij zorgen ervoor dat het veld geveegd en bladvrij en bespeelbaar wordt gemaakt. Soms zijn zij er zelfs twee keer per week in verband met een spuiten van een middel tegen algen. Zij sluiten de middag gezellig af in het clubhuis. De meeste leden zijn ook nog actief op het hockeyveld.

Na de lovende woorden van de wethouder bedankte ook clubvoorzitter Evelien Kok de vrijwilligers voor hun tomeloze inzet.